Uitreiking cheque aan schooltuinenproject van de Ulebelt

24 februari 2015 – Uit handen van voorzitter Frank Groothuis ontvingen Kor Braams en
Stijn van Dijk van de Ulebelt een cheque ter waarde van 2600 euro, bestemd voor de schooltuinen.

De Ulebelt was één van de twee goede doelen van onze laatste Classics. Met deze sponsorbijdrage kan het schooltuinenproject van de Ulebelt ook dit jaar weer doorgaan.
Sinds enkele jaren draait dit schooltuinenproject bij de Ulebelt. Onder begeleiding van tuindocent Stijn, tuinvrijwilligers en eigen leerkracht leren kinderen hier weer waar hun voedsel vandaan komt. in 2014 kwamen maar liefst 196 kinderen wekelijks naar de schooltuinen. Het nieuwe schooltuinenseizoen start tijdens NLDoet, 21 maart, als de tuintjes weer worden uitgezet. Vanaf april gaan de kinderen ook aan de slag.

President Frank Groothuis van de Lions reikt de cheque uit aan voorzitter Kor Braams en tuindocent Stijn van Dijk van de Ulebelt. Vergezeld door Peter Huisman en Roely Oldenhuis van Lions IJsselvallei. Maike Nelissen van de Ulebelt staat als fotograaf niet zelf op de foto…

 

Op dit veld zijn straks weer veel kinderen enthousiast bezig op hun tuintjes van 4×2 meter. Nu ziet het er nog wat triest uit nadat de mest is uitgereden, maar straks is de grond vruchtbaar en gaan ze trots met tassen vol eigen groenten naar huis!

BewarenBewaren