Geslaagde actie voor Special Olympics door de drie Deventer Lionsclubs

Maandag 10 juni 2024: pittige regenbuien hielden de steppers niet tegen. En op cruciale momenten was het mooi weer! De drie Deventer Lions clubs (Deventer, Deventer Zuid en IJsselvallei) sloegen de handen ineen en leverden 17 leden die zich lieten sponsoren voor een steptocht van Bathmen via Lettele naar de uiterwaarden bij Meadow in Deventer. Voorafgegaan door de torchrunners van de politie met de ‘Flame of hope’.
Zij waren op 5 juni in Hengelo gestart met het vervoeren van de vlam via Deventer en Almere naar Brabant waar in het weekend van 14-16 juni de Special Olympics werden gehouden.

In Bathmen werd bij Boode het startschot gegeven door Lions gouverneur Luuk Rovers voor de eenpersoons steps. In Deventer werden 5-persoons steps toegevoegd zodat een bont gezelschap, inclusief wielrenners van de Sportploeg, over de Wilhelminabrug naar de overkant van de IJssel toog.

Daar werden ze met open armen ontvangen door de sporters van de Deventer Sportploeg die in een erehaag voor Meadow stonden. Mieke Viveen, weduwe van Rob Viveen, ontstak uiteindelijk het olympisch vuur in de schaal, als eerbetoon aan lion Rob die initiatiefnemer was van het opnemen door de Lions in Nederland van het Healthy Athletes programma als onderdeel van de Special Olympics.

Na de toespraak van wethouder Rob de Geest kon Elzo Springer namens de drie presidenten van de Lions meedelen dat er 2.500 euro was opgehaald voor de Deventer Sportploeg! Uiteindelijk bleek de opbrengst dusdanig dat ook de Torchrunners nog gesponsord konden worden met 400 euro. Ambassadeur Alex van de Deventer Sportploeg bedankte tenslotte iedereen voor zijn/haar enthousiaste deelname.
Kijk voor een terugblik op ons whatsappkanaal van die dag.