Acties

‘We serve’ is het motto van de Lions, inmiddels vertaald in ‘Lions helpen’. Dat kan door daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken of door geld in te zamelen door acties. Hieronder vindt u opsomming van de acties die wij hielden en op de subpagina Goede Doelen ziet u welke doelen we daarmee steunden.

 

Acties 2023-2024

Ook dit jaar weer een toertocht op Tweede Pinksterdag. Hoop Heggen werd geholpen met het planten van 500 meter heggen. De schooltuinen bij de Ulebelt staan weer op de agenda net als het knotten van wilgen. De eerste pubquiz is inmiddels ook weer achter de rug. Meer volgt.

Acties 2022-2023

Nieuwe ronde nieuwe kansen na corona! Ook dit clubjaar hadden we weer een prachtige toertocht op tweede Pinksterdag . Zie daarvoor deze pagina. Er waren twee pubquizes en in december stonden we op het Grote Kerkhof met een nieuwe versie van onze wensboom.  Ook onze natuuracties stonden weer hoog in het vaandel: we plantten heggen voor Hoop Heggen en we gingen weer wilgen knotten bij St. IJssellandschap. En we schilderden bij de Noorderbrug. 

Acties 2021-2022

De clubleden staan weer te springen om er een mooi We Serve jaar van te maken. Met verschillende activiteiten! We begonnen het clubjaar in september direct goed met de uitgestelde Classics van mei. Prachtig weer, super enthousiaste deelnemers en een mooie opbrengst.  In de herfst zijn we weer bezig met werkzaamheden in het bos. Het gekapte hout gaan we volgende jaar verkopen. Helaas verviel de actie met de wensboom dit jaar door coronarestricties, net als het verkopen van zonnebloemstandaards tijdens Winterwonderland. Hou onze pagina Nieuws in de gaten en onze facebookpagina. Op tweede Pinksterdag hadden we weer een succesvolle Classics.

Acties 2020-2021

Ook nu was het afwachten wat we dit jaar konden organiseren i.v.m. corona restricties. We hadden een mooie verkoopactie: zie de pagina zonnebloemen. In maart  hebben we weer wilgen geknot in het buitengebied. Onze 12e classics hadden we gepland in mei, maar dat kon nog niet door alle maatregelen. Dus werd die verschoven naar september. Ook onze eigen clubbijeenkomsten konden natuurlijk niet doorgaan. Dus verschoven we de vergaderingen naar achter onze schermen met af en toe een interessante lezing en een online-quiz om onze clubverjaardag te vieren.

Acties 2019-2020

Ook dit jaar stonden we in december 2019 weer op de Brink met onze wensboom. Voor de 5e keer! En we serve? We wilden meedoen met ‘NL Doet’ in maart 2020 met verschillende activiteiten op maatschappelijk terrein: klussen voor gezinnen die via Present waren aangemeld en gezellige activiteiten met de bewoners van verzorgingstehuizen. Maar dat ging helaas door de corona pandemie niet door. Wel konden we daarvoor nog de  handen uit de mouwen steken bij het knotten van wilgen in het buitengebied van Deventer.
En: we leverden een aantal teams dat actief meedeed aan de pubquiz van collega serviceclubs. Helaas konden andere acties door corona geen doorgang vinden.

Acties 2018-2019

We zijn dit jaar gestart met een spannende en gezellige pubquiz in het Burgercafé. Dit voorjaar de volgende!
Tijdens het Dickensfestijn op 15 en 16 december zijn we weer present op de Brink met onze wensboom.
En dan ons grote evenement dit jaar! Op hemelvaartsdag vindt het eerste Deventer Fietstival plaats in en rond het havenkwartier.
We gaan dit jaar geld inzamelen voor o.a. de G-rijders van de Zwaluwen en Spelen op de Brink.

Acties 2017-2018

We staan tijdens het Dickensfestijn weer op de Brink in Deventer met onze wensboom. Dit jaar gekoppeld aan Woon- en zorgcentrum Humanitas in Deventer. Naast dit vooruitstrevende tehuis willen we dit jaar zeilschip De Tukker en de Kledingbank in Deventer steunen. Ook gaan we dit jaar complimentenkaarten verkopen voor onze goede doelen.
Dit jaar geen Classics. We zijn druk met de voorbereiding van een nieuw evenement waarover we u later meer vertellen!

Acties 2016-2017

Dit clubjaar gaan we ook weer ons beste beentje voor zetten voor onze goede doelen.
Voor twee oude bekenden en een nieuw goed doel.
Voor dit clubjaar zijn dat Jeugdmusical Deventer, die in 2017 50 jaar bestaat Hospice De Winde en St. Thuis Sterven.

In december 2016 staan we weer met onze wensboom op de Brink tijdens het Dickensfestijn. Er is wat verwarring omdat ook Joris Linsen van de NCRV bij de Deventer Kerstboom voor de Waag staat. Maar bij onze boom kunt u net als vorig jaar weer een kaartje kopen voor minimaal twee euro dat dat ten goede komt aan het Hospice in Deventer.

In februari doen we mee aan de landelijke actie om DE waardepunten om te ruilen voor pakken koffie voor de voedselbank. Zie de pagina Nieuws.

Op zondag 14 mei rijden we onze bekende Classics. Dit jaar niet op tweede Pinksterdag (de Brink is dan niet beschikbaar vanwege de Kermis) maar op moederdag. De gelegenheid om moeder te verwennen met een leuke dag uit. Voor de lunch en het diner wordt gezorgd. (En wellicht ook voor het moederdagontbijt op de Brink…)
Ook op de agenda: de fietstocht. Meer details daarover volgen nog. En natuurlijk onze gezellig en leerzame pubquiz.

Daarnaast diverse doe activiteiten in het kader van We Serve. O.a. bij het Hospice waar we de kamers gaan schilderen en het onderhoud van de tuin verzorgen. Verder gaan we weer hout hakken en helpen we St. IJssellandschap met ‘opruimactiviteiten’ in het bos.

Naast de financiële bijdrage die we gaan proberen in te zamelen met onze acties doen we vast nu al een beroep op u om mee te helpen aan de invulling van de vraag van St. Thuis sterven. Zij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers. Wilt u dat zelf of weet u iemand die dat wil? Neemt u dan even contact op met de stichting. Alle contactinfo vindt u op hun website: www.thuissterven.nl

Acties 2015-2016

Voor dit jaar staan er heel veel acties op touw! Natuurlijk als hoogtepunt de 10e versie van onze onvolprezen Classics op tweede pinksterdag.
Inschrijven om zeker te zijn van een plaats kan nu al.
En er komen nog veel meer boeiende activiteiten waarover later meer.

De eerstvolgende is op zaterdag 19 en zondag 20 december, hartje Deventer naast de fontein op de Brink. het is dan Dickensfestijn!  Wij staan daar met een WENSBOOM.
Met mooie kerstkaartjes waar u een wens op kunt schrijven. Die wens hangen we dan in de wensboom. Het geld dat u voor het kaartje betaalt (minimaal 2 euro) komt ten goede aan onze twee goede doelen. Door zelf een wens te doen maakt u zo de wens van anderen waar! De goede doelen voor dit jaar zijn Hospice De Winde in Deventer en Stichting Bo Minnee in Schalkhaar. Verder hebben we natuurlijk weer onze Classics en een nieuwe tocht per fiets! De Challenge in het najaar. Daarnaast weer allerlei doecativiteiten waarbij we zelf de handen uit de mouwen steken in het kader van We Serve. o.a. bij het Hospice waar we de kamers gaan schilderen en het tuinonderhoud verzorgen.

Acties 2014-2015

Wij gaan dit jaar proberen duofietsen te schenken aan Het Lantaarntje en aan Dimence.
Met een duofiets kunnen kinderen en volwassenen die niet zelfstandig kunnen fietsen samen tochtjes maken.
Omdat dit kostbare  vervoersmiddelen zijn gaan we verschillende acties organiseren.

Zo hebben we begin dit jaar hout gehakt en verkocht. En we hebben naast de Classics die we elk jaar organiseren dit jaar nog een fietssponsor actie in het kader van Wheels 4 Wheels!

Wheels 4 wheels 9e Lions Classics 25 mei 2015
Alle informatie over deze 9e toertocht op 2e pinksterdag vindt u op deze website op deze pagina.

Wheels 4 wheels 24 uurs fietsactie 5-6 september 2015
De leden van Lionsclub Deventer IJsselvallei gaan samen gedurende 24 uur fietsen.
Van de feestelijke start zaterdag 5 september om 12.00 uur tot de finish om 12.00 uur op 6 september 2015.
Locatie: Terrein Dimence – locatie Brinkgeven, Nico Bolkensteinlaan 1  in Deventer.

Op de nieuwspagina van onze website  en www.facebook.com/lionsijsselvallei leest u ook actuele nieuwsberichten.