Zonnebloemen 2020

Breng blijdschap met zonnebloemen ?

Oogstjaar 2020 in de IJsselvallei

Uit de IJsselvallei
Een van onze clubleden heeft een boerderij in de IJsselvallei waar hij deze zomer een veld biologisch geteelde zonnebloemen kon oogsten.
Deze werden door ons gedroogd en ontdaan van steel en bladeren zodat alleen de kern overbleef die een lekkernij is voor allerlei soorten vogels. BESTEL DIRECT

Compleet met standaard
Om muizen en katten op afstand te houden werd een speciale houder ontworpen en gefabriceerd.
De zonnebloemen rusten in een gebruikt hoefijzer, staand op of hangend aan een stang.
Naast de zwart gespoten hoefijzers zijn er ook gouden exemplaren: hoefijzers die afkomstig zijn uit de koninklijke stallen!
Je bent dus verzekerd van unieke producten die je nergens anders kunt krijgen.

Lang bruikbaar
Als de vogels zich tegoed hebben gedaan aan de pitten kun je gebruik maken van het bijgeleverde metalen bakje met magnetische bodem. Dat kun je dan blijven vullen met vogelvoer of water. Je kunt ook voer strooien op de leeggegeten kern.

Ecologisch verantwoord
‘Kan ik vogels het gehele jaar voeren?’ Ja dat mag volgens de vogelbescherming! Alleen liever niet in het broedseizoen. Zonnebloemzaad trekt met name mussen, mezen, spechten, boomklevers, boomkruipers, vinken en groenlingen.

Voor wie en waar?
De staven kunnen in de tuin worden geprikt, maar ook in bloempotten op terras of balkon. Niet al te dicht op een raam om de vogels niet af te schrikken. Er is ook een hangende versie die je in een boom, aan een pergola of elders kunt hangen.
Geef er een cadeau aan of tracteer je zelf op veel fladderplezier bij je woning, kamer in een verzorgingstehuis of werkplek!

Uitvoering
We hebben grote en kleine staande versies van de zwarte hoefijzers en extra grote gouden exemplaren die afkomstig zijn uit de koninklijke stallen. Daarnaast een hangend exemplaar voor balkon of boom.

Bestellen
Bestel je exemplaren snel, want we hebben dit jaar een beperkte voorraad. Klik hier om je bestelling te plaatsen. De opbrengst gaat zoals altijd voor 100% naar onze goede doelen!
Vanwege het buitenissige formaat worden de standaards niet verzonden.

We hebben wel twee afhaalpunten: eentje in het centrum van Deventer en eentje in Epse/Gorssel. En zo mogelijk spreken we iets af om je bestelling op een voor jou handiger plaats af te halen. Wil je je voorkeur alvast aangeven? Dat kan bij ‘Extra informatie / Bestelnotities’.