IJsselvallei Classics


Historische rit

Sinds 2007 organiseert Lionsclub IJsselvallei de inmiddels beroemde Lions IJsselvallei Classics. Een unieke rit die niet op snelheid en competitie is gericht maar op gezelligheid en een relevante schenking aan goede doelen.

Voor wie

De IJsselvallei Classics staat open voor iedereen die de passie voor unieke voertuigen deelt. Ben je de trotse eigenaar van een auto ouder dan 15 jaar of rijd je een modern elektrisch voertuig? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen.
We omarmen zowel particuliere als zakelijke deelnemers, waardoor ons evenement een divers en boeiend platform biedt voor autoliefhebbers van alle soorten en maten. 

Meet & Greet in Deventer

Begin je dag in het historische hart van hanzestad Deventer. Met een show van vooral klassieke schoonheden maar ook moderne elektrische voertuigen. Wandel tussen de auto’s door, bewonder hun unieke ontwerpen en hoor de verhalen van de eigenaren. Maak kennis met andere enthousiaste autoliefhebbers. De lokale horeca en toeschouwers zullen zorgen voor een gastvrije sfeer waardoor dit meer is dan alleen een show.

Toertocht door onze mooie omgeving

Je zult door de prachtige omgeving rijden, waarbij elke kilometer een nieuw uitzicht en een nieuwe ervaring biedt.
Onze zorgvuldig samengestelde route van ongeveer honderd kilometer neemt je mee langs mooie dorpjes, prachtige natuur en over kronkelende weggetjes. Onthaasten in optima forma. Houd je ogen open voor de fotovragen en de stempelposten en geniet van de proefjes die je onderweg aantreft. Ze zijn bedoeld om je behendigheid te testen en om een vleugje competitie en plezier toe te voegen aan de rit.

Eten op een geheime locatie

We nodigen je uit voor een afsluitende maaltijd op een geheime locatie. Dit moment is meer dan alleen een maaltijd; het is een kans om te ontspannen, verhalen uit te wisselen en de banden met de andere deelnemers te versterken. En uiteraard de prijsuitreiking! Dit gezellige samenzijn belooft de perfecte afsluiting te zijn van een dag vol mooie avonturen en herinneringen waarbij we alweer plannen kunnen maken voor een volgende ontmoeting.

Rijden voor goede doelen

Dit jaar rijden we net als altijd weer voor prachtige goede doelen: het nieuwe Hospice Deventer en het Schooltuinenproject bij de Ulebelt in Deventer. Voor een korte terugblik op de rit van vorig jaar kun je hier een kijkje nemen: een tocht langs de Hanzesteden die ook weer verschillende mensen blij maakte. Kijk voor een kort verslag van onze giften aan goede doelen op de nieuwspagina.