Terugblik op prachtige jubileumrit

Wat hadden we een geluk! Overal in het land kwam het water met bakken uit de lucht maar wij hadden fantastisch weer. De vele cabrio’s konden met open kap rijden.
Een historische rit: met een record aantal deelnemers: 89 deelnemende equipes waaronder vele trouwe bezoekers maar ook veel nieuwkomers. En gelukkig heel veel Saab rijders omdat dit merk centraal stond bij het thema 15.

Grote drukte op de Brink
Op de Brink vonden de rijders die het vaakst meereden een award onder de ruitenwisser. Speaker Willem de Rode was degene die het vaakst aanwezig was: als speaker maar ook als rijder: slechts één keer van de vijftien miste hij. De ruim dertig Saabs stonden in een mooie formatie o.a. rond de fontein.

Grootste trekker was de rode Saab Sonett die naast die van ‘onze’ Jan Kappers stond: de blauwe met de originele motor en de rode omgebouwd tot elektrische auto!
Maar nog een rode Saab stond in het middelpunt: die van Eduard Mesritz.

Ook Porsche was als merk weer goed vertegenwoordigd, met grote diversiteit in de modellen. En ook mooie EV’s waaronder de spiksplinternieuwe KIA EV9 van sponsor Van Mossel. Net als een aantal EV’s van Broekhuis en PorschecentrumTwente.
De terassen waren goed gevuld en er was veel publiek. Om het jubileum luister bij te zetten ontvingen de deelnemers een feestelijk gebakje. Extra vertier was er met de photobooth caravan en een optreden van de talentgroep van Studio Danzo.


De tocht door de Achterhoek
Alle deelnemers krgen bij de eerste post hun lunchpakket uitgereikt. Kakelverse broodjes gebakken door bakker Nollen en gesmeerd door onze leden. Ook waren er natuurlijk weer ludieke proeven onderweg, met deze keer bijvoorbeeld een alternatieve vorm van ringsteken vanuit de auto.
Bij de laatste post bij kasteel Warmelo werd de kennis rond de maten van de auto weer getest en moest er – ook vanuit de auto – een bal in twee doelen worden geworpen. Dat bleek nog niet mee te vallen voor de linkshandigen.

Afsluiting bij Boode Bathmen
Aan het eind van de rit wachtte een uitgebreid buffet bij Boode. Om te voorkomen dat iemand van de vele gasten met een leeg bord geconfronteerd zou worden werd er een nostalgisch middel ingezet: de handstempel. Eventjes vreemde blikken bij een paar mensen maar uiteindelijk konden veel mensen nog voor een tweede keer genieten van al het lekkers. Speaker Willem werd natuurlijk weer in het zonnetje gezet maar trouwe rijder Prenger wilde ook een pluim geven aan de organisatie. Die werd in dankbaarheid aanvaard door onze voorzitter van de classicscommissie.
En toen was het tijd voor de prijsuitreiking: een gedeelde eerste plaats voor twee teams uit Twente. De deelnemers hebben de uitslag via de nieuwsbrief ontvangen.

Ook werd de opbrengst bekendgemaakt: we kunnen onze goede doelen blij maken met maar liefst 8.500 euro! Binnenkort horen ze meer van ons wie welk bedrag krijgt.

Beeldmateriaal
Geniet van veel foto’s die hier te downloaden zijn. En van de film met een prachtig overzicht: