Voedselbank Deventer ontvangt fors bedrag

8 april 2015 – Voedselbank Deventer kon net als in 2009 blij worden gemaakt met een mooi bedrag. Deze keer ontvingen zij 5500 euro voor de aanschaf van een pompwagen met geïntegreerde gewichtsaflezer, veertig veiligheidsschoenen, vier notebooks voor de administratie en logistiek en twee zonnepanelen.

De Voedselbank Deventer vervult naast de hoofdtaak van een lokale Voedselbank voor Deventer ook de regionale functie van een Distributie Centrum voor Salland & Twente (elf lokale Voedselbanken) in een landelijke netwerk van acht regio’s in Nederland

Het blijft voor de voedselbanken echter vooral ook noodzakelijk om voedsel te blijven ontvangen. Voor de giften aan de organisatie mag namelijk geen eten worden gekocht.  Men was dan ook blij dat door een politieke boycot bijvoorbeeld veel appels en ander fruit kon worden uitgedeeld. Er waren zoveel appels dat een groot deel daarvan belangeloos door een partij werd verwerkt tot appelmoes die alleen door de voedselbanken mocht worden gedistribueerd.
Acties als inzamelingen door supermarktenklanten van pakken koffie en blikken soep e.d. blijven zeer welkom.