Opnieuw steun voor ‘t Lantaarntje

Het was een mooie dag bij orthopedagogisch dagcentrum ‘t Lantaarntje.

Tussen de buien door konden een aantal kinderen, medewerkers en cliëntenraad naar buiten om de doeken te onthullen met foto’s van de attributen die binnenkort aangeschaft kunnen worden. Dankzij de bijdrage die Lions IJsselvallei het afgelopen jaar met diverse acties bij elkaar bracht en door Lions Nederland aangevuld werd tot zesduizend euro. Sponsor Frank Hulscher en president Kim Janssens reikten de cheque uit aan teamleider Linda Haasjes.

Voor de meervoudig gehandicapte kinderen in een rolstoel waren er weinig speelobjecten en daar wordt nu verandering in aangebracht.

Op het centrale plein worden de oude houten spullen die inmiddels vergaan zijn, vervangen door kleurige speel- en beleefobjecten die de zintuigen prikkelen. Een voelwand met zachte en harde materialen en klankbuizen en drumsets die o.a. het gehoor prikkelen. Ook wordt er aandacht besteed aan het ruiken en proeven door een kruideneiland aan te leggen.

‘t Lantaarntje is door onze club al vaker gesteund: zo werd er in de snoezelruimte een sterretjesplafond aangebracht, konden we een duofiets geven en in 2022 een speeltoestel voor de jongste kinderen op het speelplein aan de achterzijde. Daarmee aangevend dat er ook langdurige relaties zijn met goede do­­­elen.