PubQuiz brengt ruim € 500 op voor Hospice De Winde en Stichting Bo Minnée

Op valentijnsdag  heeft Lionsclub IJsselvallei voor het eerst een Benefiet PubQuiz georganiseerd in het Burgerweescafé. Het was een groot succes. Onder leiding van quizmaster Carmelo streden maar liefst tien teams gedurende tien spannende rondes om de felbegeerde 1e plek. Een brede kennis was vereist, want niet alleen sport en actualiteiten kwamen aan bod, de hersenen moesten ook flink gekraakt worden bij de muziek- en plaatjesronde.

De deelnemers werden hartelijk ontvangen in het Burgerweescafé in Deventer met koffie of thee (aangeboden door het Burgerweescafé) en zelfgemaakte cake! Het was een spannende strijd en uiteindelijk versloeg team The Bronx met paar punten Team Canon Ball. Team The Bronx ging als winnaar naar huis met (h)eerlijke Tony’s Chocolonely repen, gesponsord door Cadeauwinkel Odile uit Schalkhaar.

De opbrengst van de PubQuiz gaat naar twee stichtingen: Hospice de Winde en Bo Minnée.

Wij zijn trots op de opbrengst van ruim €500,-! De voorbereidingen voor de tweede editie gaan alweer van start. Wij hopen jullie weer in grote getale te mogen ontvangen voor een middag vol kennis en plezier in mei! Wij houden jullie uiteraard op de hoogte.

We willen alle deelnemers nogmaals bedanken. Ook namens Hospice De Winde en Stichting Bo Minnée!

Hospice De Winde is een mooi en goed alternatief voor een verblijf in het ziekenhuis of thuis voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en niet lang meer te leven hebben. Het Hospice biedt 24 uur per dag (medische) zorg, verpleging, rust, aandacht en warmte, aan zowel patiënten als hun naasten. De televisies in het Hospice zijn echt aan vervanging toe. De helft van de opbrengst van deze PubQuiz is bestemd voor nieuwe televisies in het Hospice.

Stichting Bo Minnée in Schalkhaar is opgericht door de ouders van Bo Minnée: een meisje uit Schalkhaar dat in 2014 overleed aan kanker na een strijd van 1,5 jaar. De Stichting vormt een ‘potje’ om ouders te steunen met doodzieke kinderen. Want leuke dingen schieten er vaak bij in. Daarnaast worden ouders door middel van dit ‘potje’ ondersteund waar nodig: “Kopzorgen over die rot centen kun je er gewoon niet bij hebben, als je in zo’n emotionele achtbaan zit.”