Steun voor lokaal voedselprojectdankzij opbrengst Wensboom 2022

Onze president Toon Dashorst overhandigde donderdag 29 juni een cheque van 2375 euro  aan regiomanager Martijn van den Heuvel van het Rode Kruis. Het bedrag is het resultaat van onze actie rond de Wensboom 2022 op het Grote Kerkhof.

Het geld werd gebruikt voor een lokaal voedselproject dat wordt uitgevoerd met een partner van het Rode Kruis. Een aantal vluchteling-gezinnen/jongeren ervaart al langere tijd voedselnood. Die ontstaat vooral door de inflatie en persoonlijke omstandigheden als (tijdelijke) werkloosheid. De meeste mensen uit deze groep hebben veel moeite om de weg naar beschikbare hulpverlening te vinden. Daarbij spelen een taalbarrière en het missen van de benodigde digitale vaardigheden een rol.

Ter overbrugging ondersteunt het Rode Kruis deze mensen met boodschappenkaarten, zodat ze in ieder geval toegang hebben tot een dagelijkse warme maaltijd. In totaal konden er in de afgelopen periode 156 voedselkaarten worden uitgereikt.
In dezelfde periode zijn zes (van de dertien) huishoudens succesvol uit het project uitgestroomd. Voor die huishoudens is vervolghulp gevonden. Zij hebben inmiddels voldoende inkomen om rond te komen.