Terugblik 2013

En ook de zevende Lions classics was weer succesvol!. Ook het weer was veel beter dan voorspeld: alleen later op de middag een drupje hier en daar, maar tijdens de start en de show was het aangenaam op de Brink.

Veel bezoekers wisten ook deze tweede Pinksterdag weer de weg te vinden naar de rijen klassiekers. Ook dit jaar weer een verrassend groot aantal rijders, waaronder veel trouwe deelnemers. Enthousiaste verhalen werden uitgewisseld tussen deelnemers onderling en met de bezoekers. Trouwe deelnemer De Rode was dit jaar de professionele spreekstalmeester die iedereen uitgeleide deed.

Dat duurde iets langer dan andere jaren, maar daardoor was er iets meer afstand tussen de auto’s zodat iedereen rustig de rit kon rijden. En voor het publiek was het aantrekkelijk om zo diverse feiten en verhalen over de auto’s te horen. Over de techniek, de historie of de eigenaar. Zo reed er o.a. een Rolls Royce mee die ooit eigendom was van een drugsbaron weten we nu. En bleek het aantal cilinders en het geluidsniveau van de auto’s enorm te verschillen.
Binnen een uur waren alle auto’s op weg door het prachtige Sallandse landschap.
Bij Omni Mobilae tussen Heino en Raalte werd de lunch genuttigd. Even improviseren omdat er op de laatste avond en de ochtend zelf nog deelnemers inschreven. En iedereen deed erg zijn of haar best om met het boogschieten precies in de roos te schieten zodat ook hier volop gelegenheid was om gezellig te keuvelen in de rij.

De proeven bij het sanatorium gaven aanleiding tot hilarische taferelen. Of emmers slaan vanuit een autoraam een olympische sport wordt is nog maar de vraag.
Bij opa’s erf werd er aan de tafels druk gepuzzeld, geïnspireerd door de vele spreuken aan de wand.

In de Roskam in Gorssel stond een uitgebreid buffet klaar. Maar eerst werden nog de prijzen van de verloting uitgereikt en werd er een veiling gehouden. Dat de gasten oog hadden voor de opzet van de dag – geld inzamelen voor twee goede doelen – bleek wel: sommige prijzen die gewonnen waren bij de verloting werden opnieuw ingezet bij de veiling of vonden hun weg als prijs naar de prijswinnaars van de tocht. Hulde daarvoor.

Dat startnummer 1 een gewild nummer was bleek uit het enthousiasme toen we hier en daar vertelden dat dat nummer geveild zou gaan worden. Uiteindelijk werd dat vergeten, maar we konden zo wel de winnaar van de puzzel blij maken: die mag met 2 personen volgend jaar gratis starten met nummer 1!

Op deze pagina vindt u straks meer links naar de filmpjes en de foto’s van de tocht van 2013.

FIILMPJES
Een levendige registratie (van Elzo Springer van Lions IJsselvallei) van deze leuke dag:

En een compilatie van foto’s (van Roely Oldenhuis van Lions IJsselvallei)

FOTO’S
De galerie met veel foto’s, die te downloaden zijn, van Roely Oldenhuis van Lions IJsselvallei (die daarom steeds in beeld liep…)  vindt u hier.

Een reeks foto’s van Alexander Boelen, de vader van onze jonge starter, met veel details vindt u hier.

ROUTE

En de route die uitgezet was kunt u hier nog eens in detail bekijken.
Hieronder een afbeelding van de uitgezette tocht:

PUZZEL

De oplossing van de puzzel kunt u hier als pdf of als wordbestand downloaden:
Worddoc: Antwoorden Classics 2013
PDF: Antwoorden Classics 2013

Nieuwsgierig naar de uitslag? Die vindt u hier

De 8ste editie

Volgend jaar de 8e editie van deze prachtige toertocht. De eerste inschrijvers zijn al geregistreerd! We hopen u allen weer te zien op tweede Pinksterdag 2014 op maandag 9 juni.