Nieuws oude versie

Complimentenkaarten in de verkoop!

Schermafbeelding 2018-01-30 om 16.26.18

Vanaf nu kunt u deze prachtige kaarten bij ons bestellen. Bijvoorbeeld voor de nationale complimentendag op 1 maart.
De kaarten zijn deels bedrukt met een mooie spotvernis, maar natuurlijk is de tekstballon goed beschrijfbaar (en ook de blanco achterzijde). De opbrengst gaat volledig naar onze goede doelen!  
Iedereen weet dat een compliment uitdelen en ontvangen prettiger is dan kritiek geven en krijgen. Toch vergeten we dat vaak. En denken we (vaak ten onrechte) dat de ander wel van ons weet dat hij/zij gewaardeerd wordt.
Deel daarom ook eens zo’n kaart uit: per post met de envelop die u erbij krijgt of persoonlijk met een klein cadeautje of een bloemetje. Of leg het op het het bureau van uw collega. We verkopen de kaarten het hele jaar. Hou deze pagina en onze facebookpagina in de gaten voor speciale acties.

De kaarten kosten 5 euro per setje van 5 in een transparant zakje. De opbrengst komt volledig ten goede van onze goede doelen voor dit jaar: De Tukker, Woon en zorgcentrum Humanitas en de kledingbank.

Hier kunt u ze kopen:
Centrum Deventer: het winkeltje in de Lebuinuskerk en bij Droom en Daad krijtverfspecialist in de Vleeshouwertraat
Havenkwartier: bij Fooddock en bij Haven Oost.
Borgele Keizerslanden: Woon- en zorgcentrum Humanitas
Schalkaar: restaurant en zalencentrum De Lindeboom

U kunt ze ook het hele jaar bestellen via deze website.
Bestel uw kaarten hier.

De opbrengst gaat volledig naar onze goede doelen. We steunen dit jaar zeilschip De Tukker, een prachtig project voor kansarme jongeren, Woon- en zorgcentrum Humanitas in Deventer en de Kledingbank in Deventer.
(Van Humanitas kwam een verzoek om hen te helpen met een langere openstelling van hun belevingstuin – heaters en verlichting – en voor de Kledingbank gaat het geld naar nieuw ondergoed.)

Zien wat je met een compliment allemaal kunt bereiken? Kijk eens naar dit filmpje :-p

Cheques voor goede doelen!

De Deventer Jeugdmuscial kreeg een cheque uitgereikt van 4000 euro. Een bedrag dat zeer welkom was. Het zal worden besteed aan een extra voorstelling voor mensen uit Deventer met een kleine beurs, twee draadloze microfoons en ondersteunende middelen voor het secretariaat.
Ook Stichting Thuissterven in Deventer kreeg een cheque uitgereikt, van 500 euro. Zij konden het geld besteden aan cursussen voor hun vrijwilligers.

Hospice De Winde kreeg (naast de t.v.’s die al waren geïnstalleerd) een bijdrage voor o.a. nieuwe verlichting op de kamers in het Hospice.

Allemaal het resultaat van de acties van onze club in het clubjaar 2016-2017.

 

Wensboom op de Brink voor nieuwe goede doelen

25398897_1408890799240390_5544906566353365513_n25394686_1408672132595590_8967633581051472685_oEr werd goed nagedacht over welke wens (en voor wie) er werd geschreven op de kaartjes die bezoekers van het Dickensfestijn 2017 in de wensboom konden hangen. De honderden kaarten werden de dag erna naar woon- en zorgcentrum Humanitas in Deventer. gebracht. Een van onze goede doelen van dit jaar. Het concrete doel: verlichting en verwarming in de belevingstuin voor dementerenden.

 

25488037_1410627972400006_4965023993509363531_oPubquiz september 2017

Deze versie moesten we helaas cancelen, maar begin 2018 gaan we weer een nieuwe ubquiz organiseren!

Schermafbeelding 2017-07-14 om 21.18.28

 

Bank voor het hospice

2007-2017: Lions IJsselvallei bestaat 10 jaar. Wij hebben dat gevierd door het aanbieden van een cadeau aan het Hospice. Een van onze goede doelen. Eerder konden we het Hospice al blij maken met nieuwe tv’s in alle kamers en met het periodiek onderhoud van de tuin en het schilderen van de kamers.IMG_5521
Nu konden we hen een mooie zitbank aanbieden voor in de tuin. Ontworpen en gemaakt door ons lionslid Rogier Zinsmeister.

IMG_5520

Classics dit jaar op moederdag i.p.v. Tweede Pinksterdag

En dat heeft een goede reden: onze favoriete startplaats De Brink is die dag niet beschikbaar vanwege de kermis. Maar nu krijgen ook de mensen die anders tijdens Pinksteren niet mee kunnen een kans. Lees meer over onze classics op deze pagina.

image001

DE punten overhandigd aan Voedselbank

Onze actie in het kader van de landelijke actie DE punten inzamelen werd een groot succes. Op vrijdag 17 maart konden we de Voedselbank in Deventer de doos overhandigen met de verzameling punten van de hieronder genoemde locaties.
Het resultaat was uiteindelijk ruim 364 duizend punten! Daar kwamen nog 20 duizend bij die bij de Voedselbank zelf waren ingeleverd. Goed voor 700 pakken DE koffie!

Jos Pierey van Voedselbank Deventer was blij dat ze daarmee 3 pakken koffie per huishouden kunnen gaan uitdelen. Een artikel dat ze normaal gesproken niet in het aanbod hebben.  Voedselbank Deventer heeft op dit moment 232 huishoudens die gebruiken maken van hun diensten; alleenstaanden en gezinnen, in totaal 635 mensen.

Alle gulle spaarders hartelijk dank!

Op de foto het enthousiaste team vrijwilligers van de voedselbank Deventer:

Schermafbeelding 2017-03-18 om 14.47.01

De coördinator van de voedselbank met president Jan Kappers van Lions IJsselvallei, Jos Pierey van de voedselbank en Frank Groothuis van Lions IJsselvallei.

Schermafbeelding 2017-03-18 om 14.48.41

Schermafbeelding 2017-03-18 om 14.49.20

Waardepunten van Douwe Egberts inruilen voor pakken koffie voor de Voedselbank!

IMG_1527

In de maand februari 2017 kunt u uw waardepunten van DE koffie en Pickwick thee inleveren die dan door Douwe Egberts worden omgeruild voor pakken koffie voor de voedselbank. In de afgelopen jaren konden zo al meer honderdduizend  pakken worden uitgereikt. (Uitgebreide informatie over deze actie vindt u op deze pagina.)

U kunt uw punten inleveren op deze plaatsen:

Deventer:
Albert Heijn, Korte Bisschopstraat 30 – naast oplaadpunt OV-chipcard
Plus, Beestenmarkt 3
Jumbo Kok Colmschate, Flora 2
Lebuinuskerk, Grote Kerkhof – bonnenbus bij de balie in de kooromgang

Schalkhaar:
Rest. de Lindeboom / Bibliotheek Lindeboomsweg 1A – in de hal

Twello:
Primera Boekhandel Oonk, Stationsstraat 4
Jumbo Binnendijk, Michiel de Ruyterstraat 101

 

Bezoekers Dickens Festijn geveimg_5090n gul voor Hospice De Winde

Beide dagen van het Dickens Festijn vulde zich de wensboom van Lionsclub Deventer IJsselvallei heel goed. Bezoekers van de binnenstad betaalden twee
euro om hun wens in de boom te hangen. De opbrengst gaat naar hospice De Winde in Deventer. Vorig jaar leverde de actie tweeduizend euro op.
Zondagavond telt de Lionsclub de opbrengst van dit jaar. Na de eerste dag was al ruim duizend euro gedoneerd. De totale opbrengst bleek uiteindelijk  ruim 2300 euro!
Bezoekers bleken bekend te zijn met het fenomeen hospice en onder de wensboom kwam het soms tot emotionele gesprekken. Zo doneerde een geroerde Duitse gast vijftig euro, maar anderzijds moesten voorbijgangers soms ook
bekennen de gift niet te kunnen missen. ‘Wij als clubleden wisselden elkaar
tijdens de twee dagen op de Brink af en we raakten geïnspireerd en
enthousiast’, aldus voorzitter Jan Kappers. De Lions doneren overigens niet
alleen geld aan het hospice: ze steken ook regelmatig de handen uit de
mouwen om kamers op te knappen en te tuin onder handen te nemen.

Ook dit jaar tijdens Dickens  weer een wensboom!

Ook dit jaar staan we tijdens de Dickensmarkt met een wensboom op de Brink.
Met mooie kerstkaartjes waar u een wens op kunt schrijven. Die wens hangen we dan in de wensboom. Het geld dat u voor het kaartje betaalt (minimaal 2 euro) komt ten goede aan  Hospice De Winde.  We verzamelen aan het eind alle kaartjes en leggen ze dan onder de kerstboom in hospice De Winde.
(Ook Joris Linse zal op de Brink staan, bij de grote boom voor de Waag,  voor het programma Joris kerstboom: www.kro-ncrv.nl/joriskerstboom. Daar kunt u een foto ophangen van iemand die u graag in het licht wilt zetten.)

10 tv-toestellen voor Hospice De Winde

En weer konden we een cheque uitreiken. Carmelo en Sylvia reikten de cheque uit aan Margreet Spierings van Hospice de Winde in Deventer. Onze club haalde dankzij uw bijdragen aan onze acties voldoende geld op om 10 grote nieuwe tv’s te installeren.
Ze hangen nu op goede hoogte aan de wand – belangrijk voor de mensen die in het hospice verblijven. Naast deze materiële hulp helpt onze club ook met het schilderen van de kamers en het onderhoud van de tuin.

dsc_3712

Cheque voor St. Bo Minee

Namens onze club overhandigden Sylvia Swennen en Elzo Springer een cheque van 4150 euro aan Patty Minnee van Stichting Bo Minnee. Het geld werd dit jaar bijeengebracht met diverse acties. Wilt u ook donateur worden en Patty steunen?  Kijk op https://www.stichtingbominnee.nl

schermafbeelding-2016-12-05-om-20-06-08

Lions Challenge verreden met mooi resultaat

Stevige fietstochten als uitdaging tijdens de IJsselvallei Challenge. Dertig fietsers gingen de uitdaging aan en steunden met hun sponsors goede doelen. Waarbij elke rijder
bovendien zijn eigen goede doel mocht kiezen. Bedankt deelnemers en sponsors! Een prachtig concept: voor deelnemers en de goede doelen. Meer informatie: lees er hier over.

DSC_3209
DSC_3249 DSC_3135DSC_3260

 

Meer foto’s zien?

Kijk hier: https://www.lionsijsselvallei.nl/beelden-challe…/…/thumbnails

Handen uit de mouwen in Hospice de Winde – deel 2

Ook de tuin werd door de Lions van onze club onderhanden genomen. Op een aantal zaterdagen werd er druk geschoffeld, gewied en werden met de hogedrukspuit de paden en de meubels gereinigd. In juli met deelname van een aantal jongeren die met de Europese jeugduitwisseling te gast waren bij onze club.

Tweede PubQuiz brengt ruim € 400 op voor
Hospice De Winde en Stichting Bo Minnée

PicCollage

Zondag 29 mei hield Lionsclub IJsselvallei voor de tweede keer een Benefiet PubQuiz.
De deelnemers werden weer hartelijk ontvangen in het Burgerweescafé in Deventer met koffie of thee (aangeboden door het Burgerweescafé) en zelfgemaakte cake. Acht teams streden tegen elkaar om (h) eerlijke prijzen, onder leiding van quizmaster Carmelo.
Het was opnieuw een spannende strijd. Ronde zeven was een hele spannende ronde ‘petje op, petje af’. Els van ‘team Els’ en Bas van team ‘Gambas’ gingen gelijk op. Door een schattingsvraag werd bepaald dat Els de winnaar was van deze ronde. Zij won voor haar hele team een leuk aandenken.
Team ‘De Bijna’s’ en team ‘Cinquecento’ stonden beiden al aan het eind van de eerste helft aan kop. Bij de eindstand bleken de teams een gedeelde eerste plaats te hebben behaald met maar liefst 78 punten. Na een schattingsvraag ging team ‘Cinquecento’ naar huis met (h)eerlijke Tony’s Chocolonely repen, gesponsord door Cadeauwinkel Odile uit Schalkhaar. ‘De Bijna’s’ kregen als troost ook een mooie prijs: een horloge met een ‘uurtje extra tijd’.

Uiteindelijk hebben we ruim € 400,- opgehaald. De opbrengst gaat naar de twee goede doelen van dit jaar: Hospice de Winde en Bo Minnée.
We willen alle deelnemers nogmaals bedanken. Ook namens Hospice De Winde en Stichting Bo Minnée.

 

Handen uit de mouwen in Hospice de Winde

IMG_3081

Deze maanden zijn onze Lions bezig met klusjes in Hospice de Winde. Zaterdag werd een van de kamers onder handen genomen. Alle wanden werden van een nieuw verfje voorzien. De dag er na kon de kamer al weer in gebruik worden genomen door een nieuwe gast.

Volle kracht vooruit

Behalve met de voorbereiding van de classics zijn onze leeuwen druk met de 2e pubquiz, de challenge en de haardhoutactie. Zaterdag werd er weer driftig gehakt en gekloofd:

Meld je nu aan voor de 10de classics!

De lente staat voor de deur en veel klassieke auto’s gaan weer uit de mottenballen.
Af en toe hebben we al weer zonnige dagen en begint het te kriebelen. Reden genoeg om al vast in te schrijven voor de IJsselvallei Classics.
De oudste toertocht voor klassieke auto’s in de wijde regio beleeft dit jaar zijn tiende editie! Rijd je ook mee?
Dit jaar rijden we voor twee bijzondere goede doelen:
* Hospice De Winde in Deventer
* Stichting Bo Minnee
image001
Speciale editie
Inmiddels zijn we al hard bezig met de voorbereiding. De route belooft weer gevarieerd en verrassend te worden. En als startterrein is dit jaar weer De Brink beschikbaar.
Dat plein verdelen we dit jaar in vakken waarin de klassiekers gerangschikt naar bouwjaar staan. Dus oldtimers bij oldtimers en young classics bij young classic. In een enkel vak zullen we proberen van één merk diverse jaargangen bij elkaar te plaatsen.

Kortom: een aantrekkelijke indeling voor zowel de deelnemers als voor de vele bezoekers die Tweede Pinksterdag naar de Brink in Deventer komen.

Om met name die indeling goed te kunnen voorbereiden vragen we dit jaar deelnemers vooral vroeg in te schrijven. Dat geeft ons de tijd om het startevenement van de 10de IJsselvallei Classics in goede banen te leiden.

Meld je dan nu aan via www.lionsclassics.nl
(Indien gewenst versturen we de factuur op bedrijfsnaam. Laat dat dan even weten)

Tot ziens op (pinkster)maandag 16 mei op de Brink in Deventer.

PubQuiz brengt ruim € 500 op voor Hospice De Winde en Stichting Bo Minnée

Op valentijnsdag  heeft Lionsclub IJsselvallei voor het eerst een Benefiet PubQuiz georganiseerd in het Burgerweescafé. Het was een groot succes. Onder leiding van quizmaster Carmelo streden maar liefst tien teams gedurende tien spannende rondes om de felbegeerde 1e plek. Een brede kennis was vereist, want niet alleen sport en actualiteiten kwamen aan bod, de hersenen moesten ook flink gekraakt worden bij de muziek- en plaatjesronde.

PicCollage_Pubquiz

De deelnemers werden hartelijk ontvangen in het Burgerweescafé in Deventer met koffie of thee (aangeboden door het Burgerweescafé) en zelfgemaakte cake! Het was een spannende strijd en uiteindelijk versloeg team The Bronx met paar punten Team Canon Ball. Team The Bronx ging als winnaar naar huis met (h)eerlijke Tony’s Chocolonely repen, gesponsord door Cadeauwinkel Odile uit Schalkhaar.

De opbrengst van de PubQuiz gaat naar twee stichtingen: Hospice de Winde en Bo Minnée.

Wij zijn trots op de opbrengst van ruim €500,-! De voorbereidingen voor de tweede editie gaan alweer van start. Wij hopen jullie weer in grote getale te mogen ontvangen voor een middag vol kennis en plezier in mei! Wij houden jullie uiteraard op de hoogte.

We willen alle deelnemers nogmaals bedanken. Ook namens Hospice De Winde en Stichting Bo Minnée!

Hospice De Winde is een mooi en goed alternatief voor een verblijf in het ziekenhuis of thuis voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en niet lang meer te leven hebben. Het Hospice biedt 24 uur per dag (medische) zorg, verpleging, rust, aandacht en warmte, aan zowel patiënten als hun naasten. De televisies in het Hospice zijn echt aan vervanging toe. De helft van de opbrengst van deze PubQuiz is bestemd voor nieuwe televisies in het Hospice.

Stichting Bo Minnée in Schalkhaar is opgericht door de ouders van Bo Minnée: een meisje uit Schalkhaar dat in 2014 overleed aan kanker na een strijd van 1,5 jaar. De Stichting vormt een ‘potje’ om ouders te steunen met doodzieke kinderen. Want leuke dingen schieten er vaak bij in. Daarnaast worden ouders door middel van dit ‘potje’ ondersteund waar nodig: “Kopzorgen over die rot centen kun je er gewoon niet bij hebben, als je in zo’n emotionele achtbaan zit.”

Lions Deventer IJsselvallei organiseert haar eerste PubQuiz!

Op Valentijnsdag 14 februari zijn de deelnemers vanaf half 3 welkom in het sfeervolle Burgerweescafé van het Burgerweeshuis in de binnenstad van Deventer. Bagijnenstraat 9.
Om 15 uur start de PubQuiz met teams van maximaal 5 personen.
De Quiz bestaat uit 10 rondes van 10 vragen (verschillende categorieën), met pauze.
Tussen 17 uur en 17.30 zal de uitslag volgen.
Kosten voor deelname zijn 10 euro per persoon, in ruil voor een hele gezellige, kennisrijke middag. Consumpties zijn voor eigen rekening.
De volledige opbrengst gaat naar onze goede doelen voor 2016:
Hospice De Winde en St. Bo Minnee. Zie:
http://hospicedewinde.nl/
http://www.stichtingbominnee.nl/
Zie ook ons facebookevent
Aanmelden kan via pubquizijsselvallei@gmail.com.
Wacht niet te lang want er kunnen maximaal 10 teams meedoen met deze versie.

Onze wens is al vervuld:

Hartverwarmende reacties en gullle gevers bij Wensboom

Bezoekers van het Dickens festijn in Deventer konden dit jaar op de Brink een wenskaartje kopen en deze vervolgens in de zogeheten Wensboom hangen. Lionsclub Deventer IJsselvallei verzorgde het inzamelen van de wensen. Na afloop van de twee festijndagen werd de balans opgemaakt. In totaal kochten bezoekers voor maar liefst 2050 euro aan wenskaartjes!
Dat bedrag gaat dit seizoen in de pot voor twee goede doelen: Hospice de Winde en Stichting Bo Minnee. Volgend jaar volgen nog meer acties, waaronder een pub quiz, verkoop van open haard hout en de 10de editie van de IJsselvallei Classics.

Leden van de Lionsclub bemensten bij toerbeurt de schrijftafel bij de Wensboom. Ze spraken voorbijgangers aan of gingen op pad over de markt. Behalve de bezoekers bleek ook personeel van horecazaken ruimhartig te zijn. Ze kochten in totaal honderden wenskaartjes.
De boom werd geschonken door Stichting IJssellandschap. De gulle gevers maakten op hun beurt kans op een overnachting in een jachthut in Lettele, door de Facebookpagina van die jachthut te ‘liken’. Dat verblijf was als sponsoring geschonken door EnProgresse.nl
Lionslid Bas Aukema was zondagavond tevreden over de Wensboom-actie. ‘Het was hartverwarmend. Niet alleen doordat mensen een kaartje kochten en een wens in de boom hingen, maar ook door de verhalen die werden gedeeld met elkaar bij de boom. Prachtig’.

Onze wens kwam alvast uit: dat de actie een succes zou worden voor onze goede doelen. Alle wenskaartjes liggen nu onder de boom in Hospice De Winde. Hartelijk dank aan alle gevers!!

Wat hebben de Lions met het Dickensfestijn…

nou dat is snel uitgelegd: op zaterdag 19 en zondag 20 december staan wij naast de fontein op de Brink met een WENSBOOM.

Met mooie kerstkaartjes waar u een wens op kunt schrijven. Die wens hangen we dan in de wensboom. Het geld dat u voor het kaartje betaalt (minimaal 2 euro) komt ten goede aan onze twee goede doelen. Door zelf een wens te doen maakt u zo de wens van anderen waar! De goede doelen voor dit jaar zijn Hospice De Winde in Deventer en Stichting Bo Minnee in Schalkhaar. We verzamelen alle kaartjes en leggen ze dan onder de kerstboom in hospice De Winde. De boom en de actie zijn inmiddels gesponsord door http://www.ijssellandschap.nl en www.enprogresse.nl , waarvoor onze hartelijke dank namens de goede doelen.
IJSSLND-LOGO   EN PROGRESSE-TXT

Boomsponsor is Stichting IJssellandschap, ‘ruimte voor toegewijd en toekomstgericht IJssellandschap’. Actiesponsor is EnProgresse.nl, ‘vakantieverblijven met een geschiedenis’.

Dimence blij met twee cheques!

Op 15 oktober, tijdens de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de renovatie van Tollerink, konden wij Dimence Deventer blij maken met twee giften.
Een bedrag van tweeduizend euro als resultaat van de classics 2014 waarvoor uitjes voor patiënten zullen worden gemaakt en de tweede duofiets van dit jaar!
De fiets zal binnenkort worden afgeleverd, nu werd deze symbolisch aangeboden in de vorm van een leenfiets. En natuurlijk gingen daar de twee blauwe Lionscheques bij.
Op de foto links Anja Stevens van Lions IJsselvallei (werkzaam bij Dimence) en rechts onze pastpresident Frank Groothuis.

DSC_9345-a

Blijde gezichten ’t Lantaarntje
bij ontvangst Lions-duofiets

2015-09-24 10.54.43

Blijde gezichten straalden deze week bij ’t Lantaarntje aan de Brederodelaan toen Lionsclub Deventer IJsselvallei een duofiets afleverde. De fiets konden de Lions schenken dankzij diverse acties die afgelopen jaar onder het motto  ‘Wheels for Wheels’ zijn gehouden. Meest in het oog springend waren de jaarlijkse IJsselvallei Classics (mei) en de 24 uurs fietsmarathon (september).

De duizenden euro’s die de Lionsleden inzamelden kwamen er op vele manieren. Deelnemers aan de toertocht betaalden deelnemersgeld maar er werden die dag bijvoorbeeld ook lekkernijen verkocht. En voor de fietsmarathon lieten de leden zich sponsoren door familie, kennissen en zakenrelaties.

Komend seizoen gaan de Lions van Deventer IJsselvallei verder met acties. Allereerst met de verkoop van open haardhout en volgend jaar met de tiende editie van de IJsselvallei Classics.
‘De goede doelen voor 2016 worden binnenkort bepaald en dan gaan de schouders er weer helemaal onder. Vanuit de gedachte “We Serve” zoals Lions dat ook internationaal al tientallen jaren doen.’

www.lionsijsselvallei.nl  en www.lionsclassics.nl

Sponsor onze leden tijdens hun alternatieve Tour de Frank e.a.!

Wheels 4 wheels 24 uurs fietsactie 5-6 september 2015
De leden van Lionsclub Deventer IJsselvallei gaan gedurende 24 uur fietsen om geld in te zamelen voor twee duofietsen. Eén voor de longstay patienten van Dimence én één voor het orthopedagogisch dagcentrum voor kinderen OKC Het Lantaarntje in Deventer. Op zo’n duofiets kun je met zijn tweeën naast elkaar, en met trapondersteuning leuke tochten maken op een laagdrempelige manier. Voor Dimence en het Lantaarntje geldt dat zo’n fiets niet te financieren is uit de reguliere ondersteuning, en dat ze daarom van dit soort acties afhankelijk zijn om toch over zo’n fiets te kunnen beschikken.

Kom ook naar de feestelijke start op zaterdag 5 september om 12.00 uur.  De finish is uiteindelijk om 12.00 uur op 6 september 2015.
Locatie: Terrein Dimence – locatie Brinkgeven, Nico Bolkensteinlaan 1  in Deventer.

Zaterdag om 12 uur zal wethouderJan Jaap Kolkman de aftrap geven door zelf het eerste rondje op  de eerste aangeschafte duofiets te rijden, samen met een toekomstige gebruiker.

Dank aan bouwbedrijven Gelder en Leemans die voor de verlichting ‘s nachts op het terrein zorgden en aan IJssel advocaten die shirtsponsor zijn.

Natuurlijk hopen we op veel publiek dat onze fietsers komt aanmoedigen! En we hopen op veel donaties. Want inmiddels is het geld voor één fiets binnen, maar willen we toch erg graag ook een tweede fiets kunnen schenken!

Wilt u direct geld doneren? Graag! Doet u dat a.u.b. op rekening NL 91 RABO 0110 1267 85 t.n.v. Lions IJsselvallei onder vermelding van ‘Wheels4Wheels’. Maar u kunt ook onze leden individueel sponsoren.  Hieronder ziet u een voorbeeldfilmpje. Zo hebben alle leden hun eigen filmpje. U vindt al deze filmpjes op ons youtubekanaal. Als u een van ons wilt sponsoren kunt u geld over maken op de clubrekening  NL 91 RABO 0110 1267 85 t.n.v. Lions IJsselvallei onder vermelding van ‘Sponsoring + de naam van het betreffende lid”.

(Tour de Frank:)

 

————————————————————————————
Classics 2015 wederom groot succes

Gisteren werd de 9e classics gereden. Met weer veel enthousiaste deelnemers.
U kunt de foto’s vast HIER bekijken.

Aanvullend nieuws en een terugblik volgen op de pagina’s van de classics.

De antwoorden op de puzzel kunt u hier downloaden.

Kijk ook op onze facebookpagina

Schermafbeelding 2015-05-26 om 14.25.49
Schermafbeelding 2015-05-26 om 14.29.40
Schermafbeelding 2015-05-26 om 14.27.11

 

————————————————————————————
Kijk hier naar een video van DRTV over duofietsen Deventer en onze actie:

————————————————————————————

Help mee voor nog meer duofietsen in Deventer

Zaterdag 2 mei om 11.30 uur op de Brink in Deventer gaf Wethouder Kolkman de aftrap van het Duofietsen? Doen! seizoen. Er waren verschillende duofietsen beschikbaar en er was informatie te krijgen over het lenen van een van de fietsen van de Deventer instellingen.

Na de aftrap van de wethouder was er volop gelegenheid een duofiets uit te proberen. Op de markt op de Brink in Deventer konden geïnteresseerden dan met een vrijwilliger een rondje maken van de Brink naar de IJssel en terug.

DRTV besteedde er ook aandacht aan op hun site en tijdens uitzending op 4 mei.

Lions IJsselvallei gaat dit jaar met acties geld inzamelen voor het Lantaarntje en Dimence in Deventer voor de aanschaf van duofietsen. Daar is veel geld voor nodig. Help ons daarom met een donatie – sponsor onze leden die in september 24 uur gaan fietsen (zie pagina acties) of doe mee met de 9e Lions Classics op tweede pinksterdag!
Op http://duofietsendeventer.nl/deventer/ leest u meer over het initiatief om deze fietsen beschikbaar te stellen voor de inwoners van Deventer.

Wilt u direct geld doneren? Graag! Doet u dat dan s.v.p. op rekening.nr. NL 91 RABO 0110 1267 85 t.n.v. Lions IJsselvallei onder vermelding van ‘Wheels 4 Wheels’.

————————————————————————————
De 9e Lions Classics komt eraan!

Kijk voor alle info hier.

Schermafbeelding 2015-04-17 om 10.14.16
————————————————————————————
Voedselbank Deventer ontvangt fors bedrag

8 april 2015 – Voedselbank Deventer kon net als in 2009 blij worden gemaakt met een mooi bedrag. Deze keer ontvingen zij 5500 euro voor de aanschaf van een pompwagen met geïntegreerde gewichtsaflezer, veertig veiligheidsschoenen, vier notebooks voor de administratie en logistiek en twee zonnepanelen.

De Voedselbank Deventer vervult naast de hoofdtaak van een lokale Voedselbank voor Deventer ook de regionale functie van een Distributie Centrum voor Salland & Twente (elf lokale Voedselbanken) in een landelijke netwerk van acht regio’s in Nederland

Het blijft voor de voedselbanken echter vooral ook noodzakelijk om voedsel te blijven ontvangen. Voor de giften aan de organisatie mag namelijk geen eten worden gekocht.  Men was dan ook blij dat door een politieke boycot bijvoorbeeld veel appels en ander fruit kon worden uitgedeeld. Er waren zoveel appels dat een groot deel daarvan belangeloos door een partij werd verwerkt tot appelmoes die alleen door de voedselbanken mocht worden gedistribueerd.
Acties als inzamelingen door supermarktenklanten van pakken koffie en blikken soep e.d. blijven zeer welkom.

Schermafbeelding 2015-04-09 om 18.39.53 Schermafbeelding 2015-04-09 om 18.39.18Schermafbeelding 2015-04-09 om 18.39.31

————————————————————————————
Uitreiking cheque aan schooltuinenproject van de Ulebelt

24 februari 2015 – Uit handen van voorzitter Frank Groothuis ontvingen Kor Braams en
Stijn van Dijk van de Ulebelt een cheque ter waarde van 2600 euro, bestemd voor de schooltuinen.

De Ulebelt was één van de twee goede doelen van onze laatste Classics. Met deze sponsorbijdrage kan het schooltuinenproject van de Ulebelt ook dit jaar weer doorgaan.
Sinds enkele jaren draait dit schooltuinenproject bij de Ulebelt. Onder begeleiding van tuindocent Stijn, tuinvrijwilligers en eigen leerkracht leren kinderen hier weer waar hun voedsel vandaan komt. in 2014 kwamen maar liefst 196 kinderen wekelijks naar de schooltuinen. Het nieuwe schooltuinenseizoen start tijdens NLDoet, 21 maart, als de tuintjes weer worden uitgezet. Vanaf april gaan de kinderen ook aan de slag.

President Frank Huisman van de Lions reikt de cheque uit aan voorzitter Kor Braams en tuindocent Stijn van Dijk van de Ulebelt. Vergezeld door Peter Huisman en Roely Oldenhuis van Lions IJsselvallei. Maike Nelissen van de Ulebelt staat als fotograaf niet zelf op de foto...
President Frank Huisman van de Lions reikt de cheque uit aan voorzitter Kor Braams en tuindocent Stijn van Dijk van de Ulebelt. Vergezeld door Peter Huisman en Roely Oldenhuis van Lions IJsselvallei. Maike Nelissen van de Ulebelt staat als fotograaf niet zelf op de foto…
Op dit veld zijn straks weer veel kinderen enthousiast bezig op hun tuintjes van 4x2 meter. Nu ziet het er nog wat triest uit nadat de mest is uitgereden, maar straks is de grond vruchtbaar en gaan ze trots met tassen vol eigen groenten naar huis!
Op dit veld zijn straks weer veel kinderen enthousiast bezig op hun tuintjes van 4×2 meter. Nu ziet het er nog wat triest uit nadat de mest is uitgereden, maar straks is de grond vruchtbaar en gaan ze trots met tassen vol eigen groenten naar huis!
————————————————————————————
Open haard hout te koop!

In maart gaan we houthakken voor de goede doelen.
We verkopen prima kwaliteit haardhout.
We bezorgen het in en rond Deventer bij u aan huis voor slechts 70 euro per kuub!

Om verzekerd te zijn van een partij hout verzoeken we u zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Stuurt u s.v.p. een mail aan hout@lionsijsselvallei.nl met het aantal gewenste kuubs. Wie het eerst komt het eerst maalt!

Update 25 februari 2015: de voorraad voor de kap van maart is uitverkocht!

———————————————————————————————–
Sponsor onze leden die zich 24 uur
uit de naad gaan fietsen voor het goede doel

Hier vast een preview:

De rest van de filmpjes waarin alle leden u individueel oproepen hen te sponsoren vindt u hier op deze Youtubepagina.

Wilt u ook geld doneren? Graag! Doet u dat dan s.v.p. op rekening.nr. NL 91 RABO 0110 1267 85 t.n.v. Lions IJsselvallei onder vermelding van de naam van het lionslid dat u sponsort.

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren