Classics 2017

Het was weer een fantastisch mooie dag. Iets minder deelnemers dan andere jaren, maar dat mocht de pret niet drukken. We genoten van een schitterende route en prachtig weer – ondanks de sombere voorspellingen.

Met dank ook vooral aan onze sponsoren! JUMBO Eddie Dijkman verzorgde een voortreffelijke lunch.

En dank ook aan de ritsponsoren Apotheek Olst, huisartsenpraktijk Teunissen, advocatenpraktijk IJsseladvocaten en K3Hadvies

Van alle deelnemers zijn statiefoto’s gemaakt bij Huis Verwolde in Laren. Deze en meer prachtige indrukken kunt u nu bekijken en downloaden:

Links naar de foto’s:

Foto’s van de Brink

Deventer jeugdmusical

Huis Verwolde – 1

Huis Verwolde – 2

Verwolde interieur

Onderweg

Proeven Delden -1

Proeven Delden – 2

En hier zijn foto’s te zien van Willem Alink.

De uitslag van de puzzels en proeven kunt u hier downloaden.


Classics 2017: nieuwe dag voor de toertocht!

image001Na tien jaren breken we dit jaar met de traditie om de Lions Classics te rijden op Tweede Pinksterdag. De reden? Onze deelnemers (en wij zelf ook) hechten er aan om te starten van de Brink: het prachtige hart van Deventer. In 2017 is dit plein niet beschikbaar vanwege de jaarlijkse kermis. Eerder zijn we om deze reden al eens uitgeweken naar de Wellekade, maar dit jaar verschuiven we niet de locatie maar de datum.

Extra dit jaar:  we werken samen met de Europese Renault Caravelle Club. Die start namelijk die dag (als slot van een Caravalle-weekeinde) een eigen tocht vanaf de Brink. 24  Renaults Caravelle zijn er te bewonderen. Kortom: veel extra kijkgenot tijdens de showtime. Thema is dit jaar ‘Vive la France’. Dat belooft veel met Franse sferen.
Natuurlijk zijn ook andere merken welkom!

PROGRAMMA

9.00 uur: Renaults Caravelle komen aan in Deventer

10.00 uur: start inschrijving deelnemers Classics

11.00 uur: Vertrek van de 23 Renaults Caravelle voor hun tocht

11.15 uur Preview optreden Deventer Jeugd Musical

11.45 uur: vertrek IJsselvallei Classics

Misschien kunnen we nu juist deelnemers verwelkomen die met Pinksteren meestal verhinderd zijn.
Onze tocht vindt dit jaar plaats op een bijzondere dag: op moederdag zondag 14 mei. ‘Geef moeder een Classics cadeau’, zeggen wij.

Waarom is deze tocht zo bijzonder:

Lions Club Deventer IJsselvallei organiseert sinds 2007 een toertocht voor het goede doel die inmiddels veel faam geniet. De tocht wijkt af van diverse andere tochten die zich veelal richten op de oudere oldtimers. De organisatoren mikken op ‘klassiekers’ die ouder zijn dan vijftien jaar. Daardoor kunnen ook velen meerijden die anders niet de gelegenheid hebben om met rally’s mee te doen.

Misschien kent u onze tocht al en wilt u u direct aanmelden! Dat kan natuurlijk: klikt u dan op deze link.

Geen auto?
Beschikt u zelf niet over een klassieker? Ook dit jaar zijn er ongetwijfeld weer deelnemers die een zitplaats beschikbaar hebben voor geïnteresseerden die willen sponsoren. Of u leent of huurt een oudere auto. Bijvoorbeeld hier: http://www.nostalgischrijden.nl/, http://huureenoldtimer.nl/oldtimer-huren. Of: misschien heeft u juist een klassieker te koop! Dan zijn er ook aantrekkelijke opties.

Thema’s
In 2007 stond het merk Citroën centraal, het jaar daarna BMW/Mini. Voor 2009 werd gekozen voor een landenthema: Italië. In 2010 besteedden we bijzondere aandacht aan Britse klassiekers. Vorig jaar was ons lustrumjaar en was het themaland: Duitsland en het merk: Jaguar. In 2012 kozen we voor Amerika. En in 2013 reden er extra veel Porsches mee.
In 2014 was het thema ‘landgoederen’. En 2015 was het jaar van de IJsselvallei, en vorig jaar het thema ’10’. 

Een heerlijke dag uit
Voor de deelnemers is de IJsselvallei Classics een complete dag uit. Een afwisselende route door een van de mooiste landschappen van ons land, een rallyschild, een sheet met de specifieke gegevens van de auto, een programma-boekje met uitgebreide informatie over wat men onderweg ziet en een stukje historie van de bijzondere locaties, een uitbreid lunchpakket en een afsluitend buffet: het is allemaal bij de prijs inbegrepen.

Ieder jaar proberen we weer een gevarieerd aanbod te bieden dat afwijkt van de vorige jaren. Gezien de reacties van de deelnemers zijn we daar tot nog toe uitstekend in geslaagd.

Voor de leden van Lionsclub IJsselvallei is het sinds 2007 een dag waarop alle leden actief zijn. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij.
Voor de bezoekers is het een aantrekkelijk schouwspel. Maar bovenal is het een serviceactiviteit waarbij we geld inzamelen en publiciteit genereren voor een goed doel.

Gezellig
We kennen veel deelnemers die elk jaar meedoen vanwege de gezellige en ongedwongen sfeer.  Georganiseerd door Lions maar bestemd voor iedereen. Daar is de deelnameprijs ook op afgestemd. Voor 60 euro mag men meedoen, inclusief lunchpakket diner en gift aan het goede doel.

Wie zich tijdig opgeeft is verzekerd van vermelding in het programmaboekje!

Opbrengst voor het goede doel
De opbrengst komt ieder jaar ten goede van een regionaal goed doel.
Dit jaar zijn dat Hospice De Winde in Deventer en St. Bo Minnee in Schalkhaar.

In 2007 ging de opbrengst van 1500 euro naar Stichting Leergeld,
in 2008 3000 euro naar Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer Gorssel e.o.
in 2009 4000 euro naar St. Tsjerkin
in 2010 3750 euro voor de Deventer Jeugdmusical.
in 2011 waren  het Nieuwe Veld in Diepenveen en korfbalpaalvereniging Devinco  in Deventer de gelukkigen met resp. 3000 en 2500 euro.
In 2012  was stichting De Clown Dichterbij een van de goede doelen.
In 2013 ging de opbrengst naar het Lantaarntje en het meester Geertshuis.
in 2014 waren Dimence en de Ulebelt onze goede doelen.
in 2015 reden we voor duofietsen voor Het Lantaarntje en Dimence.
in 2016 voor hospice de Winde en stichting Bo Minnee.
In 2017 rijden we voor de Jeugdmusical Deventer, het Hospice en St. Thuis Sterven.