Wensboom 2022

Onze wensboom staat naast de fontein met de zwaan, ter hoogte van de uitgang van de Polstraat

Wensboom dit jaar op Gote Kerkhof
De wensboom van Lionsclub IJsselvallei staat dit jaar tijdens het Dickensfestijn op 10 en 11 december op een nieuwe plaats. Op het geheel vernieuwde Grote Kerkhof, naast de fontein. In de Lebuinuskerk is op dat moment de Grote Lebuinus Kerstmarkt en op het plein zelf de Streekmarkt. Het plein is feeëriek versierd met prachtige lichtobjecten, o.a. een groep herten en een grote zwaan.
De afgelopen jaren stonden we op de Brink, net als nu om geld in te zamelen voor onze goede doelen. We gaan deze keer geld inzamelen voor regionale noodhulp door het Rode Kruis. Dat is bijvoorbeeld voedselhulp aan groepen maar ook de individuele hulpvragen die binnenkomen in de winkel aan het Waltorenpad in Deventer vallen daaronder.

Dit jaar kunnen we dankzij de samenwerking met de Gemeente Deventer en de Stichting Deventer Binnenstadsmanagement (SDBM) nog zichtbaarder zijn. Van 10 tot 16 uur staan onze vrijwilligers bij de boom om zoveel mogelijk kaartjes te verkopen! Multilight Heino (leverancier van de verlichting in de Deventer kerstbomen) treedt op als sponsor en geeft de wensboom extra allure: met speciale grote kerstballen die u kunt laten branden door een wens te doen.

Wensambulance en brandweer
Speciaal is ook de medewerking van de Wensambulance Oost en de Deventer brandweer.
Vertegenwoordiger van De Wensambulance zullen zaterdag 10 december een cheque in ontvangst nemen van de Lionsclub. Dankzij die gift kunnen meerdere (laatste) wensen van bedlegerige patiënten uit de regio worden vervuld. Bezoekers kunnen bij de vrijwilligers die met de ambulance aanwezig zijn ook horen hoe men gratis een laatste wens via Wensambulance Oost in vervulling kan laten gaan.
De Deventer brandweer is op zijn beurt present op zondag 11 december en hangt vanuit de hoogwerker ook kaarten op.

Wenskaarten
Net als andere jaren kunnen er kaartjes worden gekocht voor 2 euro die men dan zelf in de boom kan hangen. Betaling kan contant, via pin of via een QR code.

Kerstman
Dit jaar worden wij geassisteerd door de echte Kerstman! Hij gaat zelfs zondag even in de bediening bij een aantal cafe’s aan het Grote Kerkhof. Maar u kunt ook tegen een donatie van 2 euro voor het goede doel op de foto met deze prachtig uitgedoste X-mas man! D.w.z.: u mag iemand met de kerstman fotograferen of u maakt een selfie! Het zou leuk zijn als u die foto dan wilt delen op instagram met de hashtags #kerstman #LionsIJsselvallei en #wensboom! Dan plaatsen wij de mooiste weer hier op onze webpagina.

Voor de vogels
We hebben nog een aantal hoefijzerstandaards die u dan ook kunt kopen – met een metalen magnetisch balkje voor zonnebloempitten of water voor de vogels. Het zaad en een vetbol krijgt u erbij! U prikt ze in de tuin in de grond of in een bloempot op het terras. We hebben ook nog een paar hangende.