Vorige edities

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd jubileum in 2011. Ook dat jaar jaar hadden we iets meer dan 80 inschrijvende equipes.
De start van de vijfde editie was op de Welle, omdat de Brink bezet was door de jaarlijkse kermis. De auto’s stonden tussen Wilhelminabrug en Nieuwe Markt.
Op een paar spettertjes na in de late middag hadden we prima weer, ook voor de cabrio’s. Over de route kregen we ook dit jaar weer veel complimenten. Een van de deelnemers merkte op dat hij zeer verbaasd was over de verscheidenheid van het landschap rond Deventer. Vijf jaar lang zeer verschillend maar even aantrekkelijk!

Dit jaar lag het accent naast de Duitse auto’s onder meer op Jaguars. Hoofdsponsor Munsterhuis toonde op het Verlaagde Wellepad enkele van de nieuwste modellen, geflankeerd door klassiekers van Munsterhuis en van deelnemers.
Ook de ontvangst bij hoofdsponsor Munsterhuis viel bij de deelnemers in goede aarde.

Dit jaar hadden we geen fotopuzzel maar een kennistest. Hoe goed kende u uw auto? Opvallend was dat bij de winnnaars veel Mercedesrijders zaten.

Alle deelnemers kregen weer een uitgebreid programmaboekje uitgereikt met daarin uitvoerige informatie over de prachtige omgeving waar ze reden.
U kunt het ook hier nog downloaden: Programmaboekje Classics 2011.pdf.

Enkele deelnemers deden al voor de vijfde keer mee, maar IJsselvallei begroet ook jaarlijks nieuwe deelnemers. Publiek kan daardoor elk jaar weer nieuwe attractieve auto’s verwachten van vijftien jaar en ouder.

 Over de deelnemers

Een van de deelnemers die voor de vijfde keer mee reed had wel erg pech: kort voor de rit werd hun auto door joyriders gestolen. Zij mochten meerijden met hun ‘gewone’ Pluriel C3. Een andere deelnemer zegde een aantrekkelijk weekendje met vrienden af om voor de vijfde keer mee te kunnen rijden. Hij schreef zich gelijk in als eerste deelnemer voor volgend jaar.
Wethouder Ahne die het startschot verzorgde reed zelf mee in een oude jeep. Jong en oud genoot: één navigator nam deel in een babyzitje terwijl een andere 90+ was.
Twee busjes vervoerden een bont gezelschap dat een eigen variant op de route reed. De proef bij Munsterhuis gaf aanleiding tot veel hilariteit.

Afwijkend aan onze classics t.o.v. van andere rally’s en klassiekers is dat het de snelheid geen item is. Evenmin als de behendigheid om een zo kort mogelijke route te rijden. Bij ons staat voorop dat het een plezierige dag moet zijn voor alle deelnemers en dat de deelnamedrempel laag is. Ondanks de lage prijs proberen we natuurlijk toch een aanzienlijk bedrag te kunnen schenken aan ons goede doel!