Terugblik Classics 2022

Start Kazernetuin bij de Boreel

Het was weer een ouderwets gezellige Classicsdag op tweede Pinksterdag ! Weliswaar hadden we in het najaar van 2021 een mooie extra tocht gereden, maar zonder echte show. Editie 2022 trok bijna 60 schitterende auto’s. De schouw in de Kazernetuin, aan het begin van de dag, trok niet voor niets veel bekijks. Veel bekende gezichten van deelnemers die al de nodige keren meereden. Maar ook veel nieuwe equipes. Auto’s in allerlei soorten en maten. Met pareltjes: waaronder een Jaguar e-type, een Aston Martin en een Austin Healy. Verder trokken twee fantastische tweetakt Saabs veel bekijks en dat gold ook voor een indrukwekkende serie Porsches uit  diverse decennia. Het uitzwaaien van deze en de andere tijdloze klassiekers bezorgde de achtjarige Rivano uit Enschede ronduit kippenvel. Zijn prachtige verhaal trok de aandacht van De Stentor.

Speaker Willem de Rode wist bij de start van alle voertuigen interessante weetjes te noemen

Ondanks de slechte weersvoorspellingen konden ook de cabrio’s gelukkig het grootste deel van de dag zonder top rijden. Onderweg werd onder meer De Zwiepse Molen nabij Lochem bezocht, waar veel van de klassiekers met dit markante monument op de foto gingen. Verderop op het ongeveer 100 km lange parcours, bij De Vroolijke Frans bij Brummen, moesten de deelnemers ‘hard werken’ tijdens een serie behendigheidsproefjes. Deelnemers en organisatie sloten gezamenlijk af met een gezellige barbecue bij restaurant De Kribbe aan de IJssel. Daar werd ook de winnaar van deze rit gehuldigd: Jurgen Pijpker uit Terwolde met zijn Ford Mustang. De auto die Rivano ook noemde in het interview met de Stentor.

En uiteindelijk reden we ook deze dag voor een goed doel. In dit geval Wensambulance Oost, St. Hoop Heggen en de actie ‘Eten voor een ander’. Wij hopen hen blij te kunnen maken met een mooi bedrag, dankzij alle deelnemers, sponsors en vrijwilligers van onze Lionsclub. Lees daarover meer in onze nieuwsberichten.

De proeven bij ‘de vrolijke Frans’ waren weer hilarisch…
Winnaar Jurgen Pijpker met de voorzitter van de Classicscommissie Jan Kappers

Foto’s en filmpjes

Natuurlijk zijn er ook dit jaar veel foto’s gemaakt van al dat moois.
Wilt u een ze bekijken en/of downloaden voor eigen gebruik klik dan hier. De foto’s staan daar gesorteerd in mapjes per locatie. Mét een mapje met korte filmfragmentjes. De ‘statiefoto’s’ die gemaakt zijn in Zwiep vindt u hier.

Antwoorden en uitslag

De antwoorden van de vragen onderweg en de uitslag kunt u hieronder bekijken/dowloaden.