Terugblik Classics 2012

En wéér hadden we een succesvolle Lions Classics! Iets minder deelnemers dan vorig jaar, om verschillende redenen, maar ook deze keer een heel gevarieerd schouwspel op de Brink. Veel trouwe rijders, sommige reden alle zes versies mee (!), maar ook nieuwe deelnemers.
Hele oude automobielen, maar ook jonge klassiekers gaven acte de presence. Vergezeld van zeer moderne auto’s van hoofdsponsor Munsterhuis. Leuk om de verschillen over de jaren heen te zien.
En dat is ook de charme, denken wij, van onze classics: de laagdrempeligheid. Iedereen met een oude auto (eigendom, geleend of gehuurd) kan meedoen.
Geen spanningen door een race element, maar een ontspannen gezellige dag in een schitterend landschap. Ook voor ons nog weer veel verrassingen in de tocht.
Ludieke vragen en proefjes die uiteindelijk de winnaars een mooie rondvlucht vanaf vliegveld Teuge opleverden. Vergezeld door de jongste navigator van de dag die lyrisch was over deze verrassing.
De opbrengst is nog niet bekend maar die kunt u later uiteraard op deze site lezen.

Een van de reacties die we ontvingen willen we u niet onthouden:

We hebben met plezier meegedaan aan de rit. Een mooie route door een mooi landschap, goed georganiseerd met leuke extra’s. Vele plekken nodigden uit om even stil te staan of een pauze te nemen, maar zonder dat bleken we al de rode lantaarn te dragen, dus daarvoor ontbrak ons de tijd. (misschien te lang staan praten met de gids van Radio Kootwijk?). Een goede reden om in een later stadium de tour eens te herhalen; als de heide in bloei staat bijvoorbeeld.
Team 32

En een leuke foto door dit team gemaakt:

clowns

Clublid Rogier maakte een prachtige reeks foto’s die u hier kunt zien.

Andere indrukken van de dag vindt u hieronder.
Van de ontvangst op de Brink, de bezoekers die zich vergaapten aan alle mooie klassieke en minder oude, mooi opgepoetste auto’s. Van de clowns van St. Clown dichterbij die de dag nog zonniger maakten. Van de kinderen van de Deventer Jeugdmusical die de sterren alvast van de avondhemel zongen, van de schilderijen van de auto-ontwerper en kunstenaar Bert Holsheimer. Van de moeilijke inschattingsproeven bij Radio Kootwijk en van de boeiende geschiedenis van Radio Kootwijk. Van de finish op airport Teuge en van de vlucht die de winnaars maakten.

Op de Stentor website van dinsdag 29 mei een interview met een van de deelnemers (die vanuit Eindhoven naar Deventer reed en als eerste mocht starten) en een van de clowns van de Stichting Clowns Dichterbij:

En de slideshow van onze Elzo Springer:

De deelnemers ontvangen nog een link naar een website met losse foto’s van de dag!