Over onze classics

Tweede Pinksterdag – 25 mei 2015

Kent u de Classics al en wilt u direct inschrijven? Klik dan op deze link.

Download hier onze tweede nieuwsbrief.

Lions Club Deventer IJsselvallei organiseert sinds 2007 op Tweede Pinksterdag een toertocht voor het goede doel die inmiddels veel faam geniet.

De tocht wijkt af van diverse andere tochten die zich veelal richten op de oudere oldtimers. De organisatoren mikken op ‘klassiekers’ die ouder zijn dan vijftien jaar. Daardoor kunnen ook velen meerijden die anders niet de gelegenheid hebben om met rally’s mee te doen.

Omdat onze reguliere startplaats de Brink in Deventer dit jaar niet beschikbaar is vanwege de kermis, wijken we uit naar een andere interessante locatie: het havenkwartier in Deventer. Een historische plek die volop in ontwikkeling is!

Ieder jaar proberen we ook een nieuwe aantrekkelijke finishlocatie te zoeken. Ook dit jaar is dat goed gelukt. We zullen gastvrij onthaald worden bij het prachtige Noorse Jachthuis waarin StayOkay is gehuisvest in het buitengebied bij Gorssel.

Beschikt u zelf niet over een klassieker? Ook dit jaar zijn er ongetwijfeld weer deelnemers die een zitplaats beschikbaar hebben voor geïnteresseerden die willen sponsoren.
Of u leent of huurt een oudere auto. Bijvoorbeeld hier: http://www.nostalgischrijden.nl/, http://huureenoldtimer.nl/oldtimer-huren.

Of: misschien heeft u juist een klassieker te koop! Dan zijn er ook aantrekkelijke opties. Meer info volgt later.

Thema’s
In 2007 stond het merk Citroën centraal, het jaar daarna BMW/Mini. Voor 2009 werd gekozen voor een landenthema: Italië.
In 2010 besteedden we bijzondere aandacht aan Britse klassiekers. 2011was ons lustrumjaar en was het themaland: Duitsland en het merk: Jaguar.
In 2012 kozen we voor Amerika. En in 2013 reden er extra veel Porsches mee.
In 2014 was het thema ‘landgoederen’.
2015 wordt het jaar van de IJsselvallei!

Een heerlijke dag uit
Voor de deelnemers is de IJsselvallei Classics een complete dag uit. Een afwisselende route door een van de mooiste landschappen van ons land, een rallyschild, een sheet met de specifieke gegevens van de auto, een programma-boekje met uitgebreide informatie over wat men onderweg ziet en een stukje historie van de bijzondere locaties, een uitbreid lunchpakket en een afsluitend buffet: het is allemaal bij de prijs inbegrepen.

Ieder jaar proberen we weer een gevarieerd aanbod te bieden dat afwijkt van de vorige jaren. Gezien de reacties van de deelnemers zijn we daar tot nog toe uitstekend in geslaagd.

Voor de leden van Lionsclub IJsselvallei is het sinds 2007 een dag waarop alle leden actief zijn. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij.
Voor de bezoekers is het een aantrekkelijk schouwspel. Maar bovenal is het een serviceactiviteit waarbij we geld inzamelen en publiciteit genereren voor een goed doel.

Gezellig
We kennen veel deelnemers die elk jaar meedoen vanwege de gezellige en ongedwongen sfeer.  Georganiseerd door Lions maar bestemd voor iedereen. Daar is de deelnameprijs ook op afgestemd. Voor 55 euro mag men meedoen, inclusief lunchpakket diner en gift aan het goede doel.
Wie zich tijdig opgeeft is verzekerd van vermelding in het programmaboekje en krijgt tevens enkele extra’s.

Opbrengst voor het goede doel
De opbrengst komt ieder jaar ten goede van een regionaal goed doel.
In 2007 ging de opbrengst van 1500 euro naar Stichting Leergeld,
in 2008 3000 euro naar Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer Gorssel e.o.
in 2009 4000 euro naar St. Tsjerkin
in 2010 3750 euro voor de Deventer Jeugdmusical.
in 2011 waren  het Nieuwe Veld in Diepenveen en korfbalpaalvereniging Devinco  in Deventer de gelukkigen met resp. 3000 en 2500 euro.
In 2012  was stichting De Clown Dichterbij een van de goede doelen.
In 2013 ging de opbrengst naar het Lantaarntje en het meester Geertshuis.
in 2014 waren Dimence en de Ulebelt onze goede doelen.

Dit jaar hebben we in het kader van duurzame betrekkingen gekozen voor twee goede doelen die we al eerder steunden: Dimence en het Lantaarntje.

Het is ons streven om zowel Dimence als het Lantaarntje een duofiets te kunnen aanbieden. Dat zijn kostbare vervoersmiddelen zodat we dus op graag op veel deelnemers aan onze classics rekenen!

Met veel dank aan onze:

Sponsoren:

hier kan ook uw naam staan