Wat is een lionsclub

Onze serviceclub maakt deel uit van Lions International. De serviceorganisatie Lions Clubs International  werd in de VS opgericht in 1917.
Ze vormt een wereldwijde associatie van Lionsclubs,  waarin mensen vanuit vriendschap, zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige binding, op vrijwillige basis verschillende initiatieven nemen voor een betere samenleving. Lions International telt momenteel ongeveer 1,5 miljoen leden in ca. 190 landen.

De eerste Nederlandse Lionsclub werd in 1951 in Amsterdam opgericht. In Nederland zijn er nu circa 400 Lionsclubs.
Collega Lions in Deventer e.o. zijn Lions Deventer, Lions Zuid en Lions Voorst.

Het internationale motto van alle Lionsactiviteiten is ‘we serve’. Met deze gedachte proberen Lions oplossingen te vinden voor problemen in de samenleving. De iconen onder het logo staan hierbij van links naar rechts voor: duurzaamheid, diabetes, gezichtsvermogen, kinderkanker en armoede/honger.

In Nederland kennen de clubs verschillende doelen: lokaal, nationaal en/of internationaal. Naast persoonlijke inzet organiseren Lions de meest uiteenlopende activiteiten om fondsen te werven.

Hierboven: de presidenten van Lionsclub Deventer (Maarten), Lionsclub Deventer Zuid (Feike) en Lionsclub IJsselvallei (Kim) tijdens een persmomentje om de stepchallenge voor te bereiden: een landelijke actie rond de Special Olympics 2024.

Elke club heeft een eigen profiel. Interesse in de samenleving, de wil om de handen uit de mouwen te steken en de mogelijkheid om belangeloos tijd te geven aan de inzet voor anderen, dat zijn de belangrijkste eigenschappen van een Lion. We streven naar een zo breed mogelijke spreiding van beroepen, functies en leeftijdscategorieën in onze club.

Informatie over Lions NL vindt u op de deze website.