Nieuws 2011

 

Cheques voor goede doelen 2011

Donderdag 24 november 2011

Deze week kon Lionsclub Deventer IJsselvallei twee organisaties gelukkig maken met een cheque.

St. Vrienden van het Nieuwe Veld ontving 3000 euro en Korfbalvereniging Devinco werd blij gemaakt met 2500 euro.

Lions IJsselvallei bracht het geld bijeen met twee evenementen: de lustrumversie van de Lions Classics op Tweede Pinksterdag en de Salland Verzekeringen IJsselloop van Daventria, waarbij een deel van de lopers geld bijeenbracht door sponsoring.

De cheques werden overhandigd in het nieuwe ‘Tuinhuis’ van zorgkwekerij Het Nieuwe Veld in Diepenveen. Een nieuwe verblijfsruimte waar het geld aan besteed werd. In deze ruimte kan Het Nieuwe Veld, door de aanleg van een sanitaire ruimte en een keukenblok die voor gehandicapten geschikt zijn, rolstoelers ontvangen.

Kwekerij het Nieuwe Veld richt zich op mensen die door omstandigheden ver af staan van de arbeidsmarkt. Ze zijn er voor langere tijd uit geweest, zitten in een loopbaanveranderingsproces, worden gehinderd door hun lichamelijke- of psychische beperking of hebben nog niet de gelegenheid gehad om deel te nemen aan het arbeidsproces. Elke deelnemer volgt een traject op maat, dat is afgestemd op de individuele begeleidingsbehoefte, bijvoorbeeld: arbeidstraining, een leerwerktraject of een stage. Daarnaast biedt de kwekerij de mogelijkheid voor dagbesteding.

Omdat ook het Nieuwe Veld te maken heeft met de bezuinigen rond de PGB’s was deze bijdrage zeer welkom.

Het is de bedoeling dat het tuinhuis gereed is op zondag 11 december als het Nieuwe Veld haar jaarlijkse kerstfair organiseert.

Korfbalvereniging Devinco spendeerde het bedrag aan de afronding van het project ‘een korfbalpaal op elk schoolplein’. In de stad en dorpen van de Gemeente Deventer hebben 39 basisscholen voor 5000 kinderen de beschikking gekregen over een mand op het schoolplein.

Devinco verzorgt nog steeds korbalclinics om de schooljeugd enthousiast te maken voor deze puur Nederlandse gemengde sport.

Aardig was dat Devinco meldde dat er inmiddels ook zeven sporters van de Deventer Sportploeg lid zijn van Devinco.

De Deventer Sportploeg was het goede doel in het vorige clubjaar van IJsselvallei.

Landelijk is de Special Olympics voor sporters met een beperking geadopteerd door Lions NL.

Op de foto: v.l.n.r. Kim Janssens (Lions), Matthijs Rademaker (Devinco), Hanne Struik (Nieuwe Veld) en Sue Ling Wong (Lions)