Fietstival Deventer 2019

Het eerste Deventer Fietstival zit er op. Een prachtig nieuw evenement met lovende reacties van de  deelnemers. Ruim 260 fietsers deden mee aan de Rivel urban Trail en de Roto Tweewielers Kunstroute. En als het iets mooier weer was geweest waren dat er zeker nog veel meer geweest.
Naast de 260 actieve deelnemers waren er ook veel bezoekers die zich vergaapten aan de kunsten van het Deventer Jeugdcircus en de mannen van Onwies Knallen. En het optreden van bmx-er Dyan Evenhuis deed af en toe de adem stokken.

Op het Havenplein vermaakten de kleintjes zich opperbest met de bijzondere fietsen van  Spelen op de Brink en de reuze zeepbellen van de Bellenbaas. De  vintageliefhebbers konden hun hart ophalen aan de retro racefietsen van het Rijwielabattoir.

Karel Smouter en Michael Rhebergen lanceerden hun website VandeFiets.nl en ontmoetten bezoekers die hun interessante tips gaven voor verhalen.

In het Kunstenlab was de expositie Burgers ENR 150 jaar. Met een aantal prachtige rijwielen en veel ander Burgers materiaal uit de collectie van museum De Waag en verzamelaar Rene Berends. Jaap Niemantsverdriet hield een lezing over de Deventer Rijwiel historie, met name over die van de Zwaluwen. Met als bijzondere gast de achterkleindochter van Hendrik Burgers: Irene Burgers.

Met speciale dank aan de Gemeente Deventer voor hun bijdrage en onze hoofdsponsors Rivel Hollandia en Roto Tweewielers en alle andere partners en sponsoren!

Kijk op de pagina Terugblik van onze Fietstivalwebsite voor een impressie!